Easter at the Cathedral

 

Beleef de Heilige Week in de kathedraal van Antwerpen:

muziek – liturgie – verdieping – gebed.

 

 

Quote
Beste bezoeker,

In de Goede Week viert de Kerk een aangrijpende geschiedenis: de laatste dagen en uren uit het leven van Jezus Christus. Een kort verhaal, maar vol felle contrasten: tussen vriendschap en haat, tussen verbondenheid en veroordeling, tussen weerlosheid en gewelddadigheid, tussen echtheid en valsheid, tussen vergeving en verharding, tussen smart en spot, tussen donker en licht, tussen dood en leven, tussen God en mens. Geen verhaal heeft kunstenaars van alle tijden zozeer geïnspireerd als het verhaal van Jezus’ laatste dagen. In alle mogelijke kunstvormen hebben ze de felle contracten van dat verhaal proberen naar boven te halen en ons erin te laten delen.

De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal wil een plek zijn waar de diepgang en de relevantie van Jezus’ lijden, dood en opstanding ervaarbaar wordt voor elke bezoeker. Daarom ben ik verheugd dat we u dit programma kunnen voorleggen. Concerten, liturgische diensten en verdiepende initiatieven dragen bij tot de beleving van het hart van de blijde boodschap: Jezus is het gelaat van Gods Barmhartigheid. Hoezeer wens ik u toe dat u dit mag voelen in onze kathedraal!

Johan Bonny, bisschop van Antwerpen

 

Tijdens het weekend van Palmzondag is er palmzegening vóór elke viering. De gewijde palm is beschikbaar voor wie dit wenst.